Výstava Turkovice, přijel Edík

03.12.2013 15:36

V sobotu jsme se zúčastnili do výstavy v Turkovicích. Výstava se moc povedla, byla pěkně připravená a líbilo se nám tam. Za nás jeli dva hladcí kluci a to oranžový Topas, kterému jednou utekla kartička o půl bodu a při druhém posudku byl diskvalifikovaný za nestejně dlouhou srst a pěšinku nad okem... Toníček jednu kartu získal a podruhé ml opět smůlu - utekla mu také o půl bodíku.

Z výstavy jsem si přivezla nového samečka do teddíků a to vytouženého kluka na lile, kterých (zvlášť kulatohlavých) aby jeden pohledal. Chlupáč nepochází z chs, je z domácího odchovu, tudíž jsme si pro něj mohli vymyslet jméno. Říkáme mu tedy Damian. Damík má VP a předci jsou parádní, takže z něj mám velkou radost - půjde na letní krytí lil. Teď už jsem na ně nasadila tmavookého Curyho, Brutíka a červenookého Pacifika.

Dnes se nám z krycí mise vrátil sameček Edík (us teddy satén, krém s bílou). Dále bude pravděpodobně nabídnut k prodeji. Samce potřebuji zredukovat, zlvášť tmavooké a v saténu tu mám ještě Edíkovu sestru Elisabeth.

Každým dnem by měla rodit samička oliwia od Nicolette. Tentokrát to vypadá na termín, takže by mimča měla být donošená a mělo by to dopadnout lépe než posledně, kdy potratila nedovyvinuté plody a posléze je požrala.

Od kamarádky Ivči jsme si přivezli 50 kg granulí, ovšem morčíkům nelezou - nejraději by byli jen na zelenině, což mají smůlu, teda, i tak toho zkonzumujeme nějaká dvě - čtyři kila (dle druhu zeleniny) na den. Navykání na zimní stravu bude asi ještě chvíli trvat...