Uriášova krycí mise u konce :-) + přiblíží se k nám Johan.

19.06.2013 12:18

Uriášek (Uriáš Barfleur) se brzy vrátí z krytí z Rychnova ns Kněžnou. Paní Součková si jej půjčila pro svou samičku Fibitu Z Morčecího doupěte. Včera volala - Fibitka nabrala přibližně 300 gramů a jdou již cítit pohyby. Tak to by mohla být 3 - 4 miminka - ještě může dost nabrat, pokud má do porodu ty dva týdny... Takže vymyslím dopravu pro Uriáška a bude zase vegetit u nás. Zvažuji jeho případný prodej, dívám se po mohutnějších samcích s pěknější stavbou těla, ale ještě to nechám uzrát.

Dnes se paní Lada Alexyová z chs Od Glorie hodlá vypravit s kupou morčínků do Brna, kde je předá novým majitelům a chovatelů. Jedno morčátko pojede i pro nás - Johánek - nádherný kulatý sameček s velmi pěknou hlavou a výstavním poměrem. Johánka převezme paní Procházková (chs Nelias), za což jí moc, moc děkuji. Dojedu co nejdřív - ideálně počátkem příštího týdne.

Na Johánka se moc těším, na Uriáše taky - přijede nám pěkně rozmazlený - u paní Součkové přibral 200 gramů :-) a běhá si po obýváku navolno jako mazlík - no, ten kontakt mu bude chybět - přestože mazlíme a ňuchňáme, češeme a stříháme drápky atd. nejde se samozřejmě ve větším poštu věnovat morčeti tak důkladně jako když je někde morčátko jedno, dvě... No, jsem na něj zvědavá, na kluka - a na to jeho vypasené panděro :-)

Jinak trpíme vedrem - asi jako každý chovatel nebo majitel nějakého chlupáče, ten kožich jim nezávidím :-/