Nová morčátka a vrh E.

16.06.2013 08:53

Ve středu 12.6. jsme si přivezli novou samičku amerického teddyho Amálku Nelias. Amálku nám paní Procházková přiblížila do Brna. Amálka je bílá s buff, má delší hlavičku a možná se na jednom oušku klube lehký pigmentek, ale v srsti vypadá moc pěkně. Uvidíme, jak poroste. Va každém případě je to velmi milé zvířátko, mazlivé, jakmile si ji člověk dá k sobě, okamžitě se rozplácne a udělá si nenásilné pohodlíčko :-)

V Blansku jsme pak převzali Bernarda Cavia Ania, krásného bílého samečka, který bude jistě velkou posilou do chovu světlé řady. Bernard má pěknou hlavičku, hezkou srst, krásná kukadla, snad trošku výš nasazené oušku, ale možná ho jen nadzvedne při kontaktu se mnou - je to zatím takové plašidlo.

Ještě je nemám nafocené, musím to brzy dohnat a vložit je sem i do našich chovných morčátek.

 

V pátek kolem 17té hodiny se Pastičce konečně v 72.den březosti rozběhl porod. U celého porodu jsem byla. První se narodilo buff miminko, docela velké, pak dlóóóóuho nic a Pasta vehementně čistila, evidentně jí úplně ustaly kontrakce. Po delší době se opět nahrbila a vyšlo miminko, bohužel již mrtvé - snad dlouho viselo v porodních cestách. Pasta začala čistit, já jsem jí ho ale po chvíli sebrala, protože jsem dle velikosti prvních miminek čekala ještě jedno, tak aby dlouho nezůstávalo v děloze. Jakmile jsem Pastě zabavila mrtvého potomka, okamžitě se věnovala porodu dalšího - vylezlo nejmenší miminko se 78 gramy.

Takže výsledek Pastina porodu je 2,1 - živě narozená miminka 1,1.

V boxíku nám teď kromě Pasty běhají:

Elisabeth Sharp Stone - samička, buff s bílou, por. váha 90g.

Edian (Edík) Sharp Stone - samečerk, krém s bílou, por. váha 78g.

Zemřelé miminko byl klučík buff s bílou s váhou 85g.

Miminka mají po Pastě krásné hlavičky a veliká očka, jsou opravdu kouzelní. Otcova bílá barva (buff-bílá) se neprosadila, obě miminka mají jen zlomeček bílé. Nicméně do chovu budou obě velmi vhodná právě pro ty krásné makovičky a kukadla.

Fotka

Fotka

Edianek (Edík): krém s bílou

 

 

Fotka

Elisabeth: buff s bílou