Výstava Rychnov nad Kněžnou.

03.04.2013 08:44

V sobotu jsme se zúčastnili rychnovské výstavy. Vypili jsme si svůj kalich hořkosti, protože oba kluci v áčku byli diskvalifikovaní. U Curakaa jsem to teda čekala, protože má na teddíka lehlou neelastickou srst, struktura a délka srsti je jinak v pořádku, ale chlupy ne a ne stát :-/ Přesto je to pěkný sameček, tak jsme to chtěli aspoň zkusit. Bohužel ta lehlá srst a stojící ouška Curakaa vyřadily. Lépe mohl dopadnout hladký Yukonek, ale je to takový plašánek a třeštidlo, že u posuzování protáhl rypáček, postavil a složil uši a bylo jasno. Dál už se ani nehodnotilo a Yuky putoval s nulou zpět do klece. Je to velká škoda. S Yukonkem to zkusím v budoucnu znova, snad se ještě s věkem zklidní, možná ho sem tam vezmu do auta, sem tam mezi lidi, musí si přece trošku zvyknout. Mimo to jsem zjistila, že srst trhám špatně a málo - děkuji tímto chovatelce Yukonka Katce za ukázku trhání (což je pro mě horor - snad to sama v této míře zvládnu) :-) Prostě jsme to zkusili, no. Na druhou stranu je účast na výstavě, i když neúspěšná, velkou zušeností, příště zase budeme o píď lepší :-)) 

Abych nezapomněla na třídu mazlíků - v mazlících bojovala i naše Pasta a měla holka taky kapku smůlu - před posuzováním se jí na noc přilepil kousíček podestýlky a aby se vytáhla, holka, tak posuzovatele hryzla, což je u naší zlaté Pasty jev nevídaný - nicméně už těch davů lidí měla asi taky dost. Jinak i přes tyto potíže skončila s krásnými 97,5 body, což je opravdu pěkný výkon :-)

Na výstavě našel svou novou rodinu teddíček z vrhu A Argeniík, děti mu ale dají nějaké snazší jméno :-) Tak klukovi přeju, ať se má krásně a ať dělá novým majitelům radost.

Výstava byla jinak moc prima, od Janičky Špalkové jsme dostali nááádhernou kokardu za umělecký talent mých dětí, poznala jsem osobně Milušku z Atlantidy, Janičku z Elfího Údolí, Honzu z Morčecího doupěte, teddíkářku Verču z Rezekvítku a moc milou a ochotnou Míšu Hejnou z chs Anubis, která nám do Kladna odvezla k nové rodině odchovance Buffíčka, za což moc, moc, moc děkuji :-)

Tak zase někde příště...

Curakaík.

Curakao.

Yuconek.