Uriáš, Naháček, březost Abi, Cassidy atd.

21.04.2013 10:16

14.4. odjel na krytí sameček Uriáš Barfleur (ice béžový). Jeho krycí mise probíhá v Rychnově nad Kněžnou u paní Součkové. Uriáš má za úkol co nejdříve obšťastnit jejich samičku Fibitu z Morčecího doupěte, které už pomalu ale jistě táhne na rok, má na zabřeznutí nejvyšší čas. Fibitka je béžová-šafrán-bílá. Novější info zatím nemám, pouze to, že krátce po spárování samička Uriáše odmítala a vyhrožovala mu - no bodejť by ne - jen tak do jejího bydlení nastěhovat chlapa :-) Uriášek je zkušený sameček a ženské má mooooc rád, takže na rychlé krytí je to ten nejpovolanější :-)

Ve středu 17.4. jsme si z Vysokého Mýta od paní Brýdlové z chs Z Kujebiny dovezli našeho prvního naháčka - a tak mu i doma říkáme - prostě Naháček. Je to úžasný klučínek a hladit tu holou kůžičku je velmi příjemný pocit.

Ve středu byl naše morčátka také poprvé ve venkovním výběhu a pásla se na travičce.

Abigail je jak dělová koule. Nakonec byla opravdu nakryta celkem časně, jak jsem drobné plody nahmatala prvně, byla to pravda, jen se potom asi na nějaký čas schovaly hlouběji do bříška, tak nebyly cítit. Takže platí termín porodu od 26.4., může to být cca za týden.

Dnes nám odjel měsíční sameček Cassidy. Manžel jej bude předávat v Praze a v úterý dorazí k budoucí majitelce do Litvínova. Cassidík je zatím drobnějí, ale odstavovou váhu už s přehledem má :-)

Casinek pojede pravděpodobně do nového domova v polovině května.

Jinak morčíci konečně baští čerstvou trávu, trháme cca dvakrá denně, když je čas, tak i častěji. Tráva je u všech hned fuč :-) Konečně jaro! :-))

FOTEČKY K AKTUALITÁM DODÁM - snad ještě dnes - nechce mi to teď vkládat, nevím proč :-/