Unitka je březí a další drobnůstky.

01.08.2013 08:35

Náš morčoživot jde tak nějak v poklidu dál, prozatím největší novinkou je to, že Unitka (Unita Od Glorie) se začíná kulatit. Klec momentálně sdílí s Curakaem LuckyPets, pro kterého je to první zkušenost s jedincem opačného pohlaví :-) U Unitky jde o druhou březost. Očekávám trikolorní čokoládky po tátovi. Uvidíme, co se z toho vyklube :-) Unitka je se samečkem od 5.7., ale bříško je již poměrně veliké, vážení nás teprve čeká....

U Oliwie jsem nakonec po delším čekání březost vyloučila a Olí byla přiřazena k samečkovi Pacifikovi. K Pimince jsem zas 30.7. šoupla Bernarda - je sice tmavooký (bílý), nicméně z nepříbuzných červenookých momentálně moc na výběr nemám. Florian se sice podstatně zlepšil, pomalu se osrsťuje, nicméně si zaslouží dostat se nejprve do kondice a nabrat ztracené gramy. Přestože je už evidentně čilejší a spokojenější, na krytí jej zatím využívat nechci - dokud nebude v pořádku úplně.

Dnes jsou všichni morčíci mimo buňku (stavební buňka, v níž máme klece), někteří venku na pastvě a někteří doma všelijak po přepravkách a provádím pravidelnou likvidaci much insekticidem. Nejvíc se mi zatím osvědčil Raid na mouchy a komáry. Nedělám si iluze, je to úplně zdravotně super, ale morčíci mají minimálně tři týdny od much klid - jak nějaká nalítne, během chvilky zemře a tím pak odpadá i problém s vajíčky a červy v podestýlce. Ty potvory se množí neskutečnou rychlostí :-/ Mimo much a jiných drobných mušek láká tělesný pach morčíků i škvory, čili ušáky. A pravidelnou prevencí je od veškerého hmyzu klid :-) Dnes to rovnou vezmeme komplet i s "kydáním" - tedy výměnou podestýlky :-)

A ještě mě napadá drobné info o včerejší Pacíkově "bouračce" - kluk se před krmením neuvěřitelně cpe do dvířek a včera se tak natáhl, že vypadl z klece. Jeho pád jsem zmírnila rukou, nicméně si odřel jeden pysk. Zuiby a končetiny jsou v pořádku... Ufff! Kromě dvojice Pacifik Oliwie jsou takhle natěšení na baštu zvlášť Curakao s Unitkou. Věší se na dvířka a člověk je musí nejdřív opatrně setřást, než otevře :-)

Během mé nepřítomnosti manžel krmil celou morčobandu a zhodnotil to takto: "Největší sranda je s těmahle (ukázal na Curakaa a Unitu) - ti se správně věší na dvířka, když jdu krmit a jsou děsně nedočkaví :-) A nejradši mám tyhle dva (ukázal na Pastu s malou Bettynkou) - ti jsou takoví hodní, vždycky všechno pěkně zbaští, prostě je mám nejradši." :-)

Jinak máme zprávičky o Polárce (naší odchovankyni z vrhu A) - momentálně marodí se zadníma nožičkama (pravděpodobně avitaminóza). Pomalu se prý lepší. Tak jí držím pěstičky...