Nějací nováčci, nějaká ta březulka...

02.09.2013 17:50

Skončily prázdniny a s nimi naše výletování a chalupaření. Konečně mám na morčíky víc času a moji práci nemusí zastávat manžel. Čeká mě ale pro změnu období shromažďování zásob na zimu, zatím si ještě užíváme travičky, ale kdoví jak dlouho nám tato zelená mňamka vydrží...

V sobotu 24.8. jsme se zúčastnili krásné výstavy v Žirči u Dvora Králové nad Labem. Sice jsme nezazářili výraznými úspěchy, nicméně jsem získala o nějakou tu zkušenost víc, také jsem poznala mezi chovateli nové přátele a celkově si užila prima den plný zvířátek (ovce, králíci, papoušci, holubi atd.). Výstavy se za nás zúčastnila tři morčátka, Johánek získal 92 bodů a Brutík s Darinkou po 93,5 bodech, na čemž se zcela jistě dá ještě zapracovat a určitě oba mají na to v budoucnu nějakou tu kartičku získat.

Z Žirče jsme si přivezli nového teddíčka od Katky Přikrylové Yaela Antares v barvě argente lila-šafránová s bílou.

Fotka

Dále naše řady zpestřili klučík z Německa a odchovankyně Míši Hejné Zuli Anubis. Klučík je oranžový a Zulinka zlatá s bílou. K samečkovi ještě nemám PP, takže ani netuším, jak se jmenuje... Brzy dodáme ;-)

Fotka

Pomalu se krátí březost Unitky, která má termín porodu od 6.9.2013. Myslím ale, že to bude o něco málo později. Zatím to odhaduji maximálně na dvě mimča, což by bylo pro Unču super. Při posledním vrhu čtyři mimča nezvládla ukojit, bylo to nad její síly.

Březí vypadá i Adélka a Piminka. Oliwka je se smacem od května a zatím nic. Nějak se nám holka upejpá :-) U samce je i Ulrika, nově pak Chtantalka (která byla v Žirči zaregistrovaná) a Celtic Melody. Ve výhledu dvou měsíců by tak mělo u nás proběhnout šest až sedm porodů (u Oliwky uvidíme...).

Naše řady rozšíří ještě několik nováčků, naopak někoho postradatelnějšího pustíme do světa my. Z pardubické výstavy bychom si měli přivézt chlapečka od Nikol Betkové Puerta v barvě šafrán-bílá-lila a ještě přibudou nějaké teddinky a hladké SKG pro naháčka z končící chs Nelias. Konec chovu paní Procházkové mě mrzí, tato chs měla jen krátkou existenci, nicméně závažné rodinné důvody nedovolují další pokračování chovu. Takže něco přibereme i my...

Během zítřka snad konečně aktualizuji plány a vypíšu plánované krytí do konce tohoto roku.