Očekáváme vrhy CH a I.

01.11.2013 17:40

K porodu jsou již připravené samičky Celtic Melody Sharp Stone a Chantal Od Zakouše. Melodynka je otevřená cca na 3/4 prstu, Chantalka se již také otvírá. Od obou samiček čekáme hladká miminka, u Celtinky s teddy genem. Celtušce by se měli narodit hladcí bi-tri koloři na béžové a šafránu (ice creamu), od Chantalky očekávám bílá tmavooká nebo krémová miminka. Čekání na oba porody je plné nadějí, u Celtinky pro nezvyklé barvičky na hladkých, přičemž jsem hodně zvědavá, které barvičky a v jakém poměru se nám na mláďatech promítnou - tady to bude velké překvápko, na Chantalčiny potomky se zas moc těším z toho důvodu, že je pravědpodobné, že nám dá velmi pěkné výstavní kousky. Tak uvidíme. Hlavně aby byly samičky i miminka v pořádku! Od obou jsem již oddělila samce, abychom se nedočkali neplánovaného krytí, holky mají podstrojeno různými dobrotami, tak už nezbýcá než nahlížet do klecí, jestli se už zadařilo :-)

 

Aby nebylo jen při dobrém, musí se samozřejmě objevit nějaké negativum. Včera zemřel chlapeček Goody z vrhu G. Byl malinký, narodil se s váhou 52g, přesto se udržel celých 16 dní. Zemřel s váhou pouhých 68 gramů :-( Gucci a Coya jsou taky docela drobečci, tak je hlídám a doufám, že budou odolnější, než nejmenší bráška. Sameček Guess je rezervivaný do chovu Black Berry, kde bude krát skinničky a vyrábět tak červenooké genovky a samička Gama by měla jít jako mazlík k jiné chundelaté kamarádce do Brna.

 

Háčka jsou v pohodě, vitální, odolní a čiperní hlaďáčci :-) kluci jako buci :-) Adélka se vzorně stará a chová se jako ostřílená mamina, žádné stresy prvorodičky na ní nejsou vidět :-) Háčka jsou zatím všechna volná. Jsou to opravdu krásní kluci v nádherném a poměrně stále vzácném, máločetném zbarvení, bohužel je spíš ocení asi zanícený chovatel, než běžný mazlíkář :-)

 

Zatím je u nás i chlapeček Face of Moon, který možná naskočí na některou Déčkovou. Uvidíme, ještě je čas.

 

Pasta je s Bernardem, Pim s Florianem, možná březost po předčasném porodu může být i u Oliwky, ale zatím nepředbíhejme...

 

V listopadu se zúčastníme výstavy v Turkovicích a letos bych ráda ještě olomouckou vánoční výstavu, kde bych si také od Míši Hejné měla přebrat nové oranžové samičky k Topáskovi. Po novém roce tak počínaje Zulinkou rozjedeme i hladké oranžády :-)